Gaćice kojima i žene mokre stojeći

 
 
Djevojke, čini se da je našim mukama došao kraj. Ili smo barem na dobrom tragu da se to desi. Naime, španska kompanija Pipipop proizvela je gaćice pomoću kojih i žene mogu piškiti stojeći. Da ne dužim, pogledajte o čemu je riječ: http://www.sanmagazin.com/nauka-i-tehnologija/item/1818-gacice-kojima-zene-mokre-stojeci


Koliko kamila vrijedim/vrijediš?

 

 

Čitajući članak o tome kako su blesavi Kinezi na internet iznijeli kalkulatore koji izračunavaju koliko bodova pripada svakoj ženi na osnovu njenih fizičkih karakteristika, starosti i životnih navika, nabasala sam i na zanimljiv sajt.

Naime, riječ je o još jednom kalkulatoru, samo što ovaj broj bodova jedne žene preračunava u broj kamila. Ne znam da li ste se i vi djevojčice, djevojke, žene, ikad pitale koliko kamila vrijedite, ali ako ste imalo slične meni, onda zasigurno jeste i umirete od želje da saznate koja je to cifra. Oni malo uporniji zaključiće i da je sajt malo šovinistički nastrojen, te daje veći broj kamila za poslušnu ženu, koja ugađa. 

 

Da izračunate koliko sami vrijedite, ili koliko vrijedi vaša djevojka pogledajte ovdje: http://camels.evilsun.org/ 

 

Čitajte nas i na sajtu SanMagazin. 


Novi specijalitet - prljavština u hrani?!

 

Japanci su svakako poznati po prevazilaženju granica kad je u pitanju ishrana, no u jednom Japanskom restoranu počeli su služiti "prljava jela", kako prenosi magazin Rocket News.

U ovom resoranu koji nosi francusko ime Ne quittez pas za 110$ možete, kako se čini, pojesti ono što ostružete sa svojih tenisica. Na meniju se nalaze prljava supa, prljavi rižoto sa dinstanim brancinom, salata začinjena prljavštinom, kao i prljavi sladoled. Prljavština u ovom slučaju je kombinacija vulkanskog pepela i zemlje i biljki iz Kanto distrikta u Japanu, a navodno sadrži dobre bakterije, minerale, te je čista i prirodna.

 

Ne znam da li će ovo uskoro doći do nas, ali čini se da se Japancima malo mozak pomutio nakon nuklearne katastrofe Fukušima. Jer, ne samo da jedu hranu u kojoj se nalazi zemlja i druga prljavština, nego još ovakvu hranu opisuju kao božanstveno ukusnu.

 

 

Salata začinjena prljavštinom

 

 

 

Prljavi rižoto sa dinstanim brancinom

 

 

 

Prljavi sladoled

 
 

 

Mora se priznati da, sudeći po slikama, hrana djeluje bezopasna. A možda je to samo moć savršene dekoracije. Bilo kako bilo, nisam sigurna da bih ovo probala. A vi? 


"Inteligentna" pitanja Papi

 
 

Twitter korisnici su dobili mogućnost direktnog razgovora sa Papom Benediktom XVI putem njegovog naloga, a kako se čini neki korisnici su imali šta i da ga pitaju. 

Ovdje je top lista "inteligentnih" pitanja postavljenih Papi. Iz njih se jasno vidi da su vijernici veoma zabrinuti za stanje sopstvenog duha, a nekima se čak učinilo da je Papa gatara, te upitaše za budućnost.

 

1. Briješ li noge?

2. Hoću li uskoro imati više sreće u životu?

3. Ko si do đavola ti?

4. Je li ti ikad iko rekao da ličiš na cara Palpatina iz Ratova zvijezda?

5. Znači li to da ne moram na misu ove sedmice?

6. Voliš li kobasice?

7. Šta misliš o utakmici odigranoj ovaj vikend?

8. Gdje je papamobile? Voziš li ga još?

9. Imaš li Skype?Read more: http://www.sanmagazin.com/luda-planeta/item/1580-inteligentna-pitanja-papi#ixzz2FyQOIz1M


Srednjovjekovne sprave za mučenje i šta s njima danas?

 
 
 

U srednjem vijeku sudovi su bili znatno kreativniji od današnjih. Porota im i nije bila potrebna, a sudije su često umjesto pravosudnih ispita polagali ispit odanosti vjerskoj ustanovi. U tu svruhu sprovodili su mučenje da bi izvukli priznanje od kriminalca/grešnika/vještice, mada im to priznanje nije sačuvalo glavu na ramenima. 

Bilo je i dobroćudnijih mučenja. Neka su vam samo probadala kožu i unutrašnje organe ili lomila kosti, ali jupi je, niste umrli. Doduše tako smrskani vrlo je vjerovatno da ste svoje dobročinitelje ipak molili za milost zvanu smrt. Bilo je tu i interesantnih suđenja poput onoga kad ti gurnu ruku u ključalu vodu, a onda se o tvojoj krivici sudi na osnovu stepena zarastanja opekotina.

 

Bilo kako bilo, dražesni umjetnici koji su kreirali svoje spravice i na kojima su čak i završavali kao prve žrtve (kupac mora da provjeri da li sprava radi) bili bi ponosni da znaju da se neke njihove rukotvorine mogu i danas jednako kreativno upotrijebiti, doduše neke malo modifikovane.

 

Nastavi čitati na: http://www.sanmagazin.com/zabava/alter-vijesti/item/1331-srednjovjekovne-sprave-za-mucenje-i-sta-s-njima-danas?

 


Mentalna manipulacija

 

- Dobar dan. Ja sam tajni agent. Brzo, sakrijmo se.

- Šta?! Molim? O čemu Vi to govorite?!

- Brzo, prije no što me otkriju! Vidite ona dva starca sa kišobranima? Oni Vam nisu komšije, to su vam najopasniji neprijatelji sa Asgarda, prerušeni u ljudski rod, a u stvari su ogavni gušteri...

 

Zamišljam da je ovako nekako mogla teći prevara koju je izvjesni maštoviti gospodin Tili prodao članovima porodice De Verdines u Bordou. Naime u smicalicu su bile uključene tri generacije potomstva, a sve je poteklo od najstarije gospođe bake koja je u tom momentu imala 65 godina. Da se u aristokratskim porodicama poštuje hijerarhija govori i činjenica da babi niko nije smio da protivrječi, jer su i djeca i unuci iste bili prisiljeni da slušaju gospodina Tilija.

 

Ovaj im je naime opisao simpatičnu pričicu u kojoj su svi članovi pomenute porodice u smrtnoj opasnosti, te da su se na njih namjerili slobodni zidari, koji su po mišljenju ovog lika tajno evropsko društvo i pedofili. Iz ovoga saznajemo da i porodica nije pretjerano zainteresovana za dokumentarne filmove. Uvjerio ih je i da su oni potomci prastarog društva zvanog "Balans svijeta", te da ih štiti posebno tajni red velmoža, čiji nadležni g. Gonzales je rođak španskog kralja Huana Karlosa. 

 

Pretpostavljate da je ovakva elita tjelohranitelja izuzetno skupa, te je porodicu tokom godina zatočeništva u sopstvenom domu, jer od straha nisu izlazili iz dvorca, koštala oko 4.5 miliona eura.

 

Šalu na stranu, članovi koji su pokazivali otpor bili su žestoko kažnjavani. Jedna od njih je bila i Kristin De Vedrines (62) koja je zbog sumnje pritvorena u oskudici hrane ali ne i batina, jer je gospodin Tilli insistirao na tome da ona zna broj bankovnog računa koji ih sve može povezati sa zlatom Templara.

 

Šarada je trajala u periodu od 1999-2009. kada je Tiri Tili konačno uhapšen. Suđenje je u toku, a optuženi za mentalnu manipulaciju prozvan "Leonardo da Vinči mentalne manipulacije" poriče svaku krivicu.

 

www.sanmagazin.com

  


Život ili smrt za fudbal

 

 

Poznato je da je igra u kojoj 20-tak milionera trči po livadi za loptom (oprostite mi fanovi, ali smatram to apsurdom) nekako postala najvažnija sporedna stvar na svijetu. Zbog njega se pjeva, zbog njega se plače, a bogami i bije. No, koliko fudbal utiče na čovjeka, pokazala je sljedeća studija.

 

Naime, grupa psihologa i medicinara sa univerziteta u Bristolu u radu objavljenom 2002. godine otkrila je da stepen emocionalne uznemirenosti, kao što je gledanje svog omiljenog fudbalskog tima kako gubi, može povećati rizik od srčanog udara. Istraživanje su sproveli na dobnoj skupini od 15-64 godine 1998. godine u Englskoj za vrijeme trajanja Svjetskog kupa. 

 

Istraživanje je zasnovano na poređenju broja prijavljenih srčanih udara, slučajeva samopovređivanja i saobraćajnih nezgoda u trenutku igranja utakmice Engleska - Argentina 30.06.1998. i broja istih slučajeva u prethodnim i narednim godinama, kao i u periodu prije i poslije  kupa. Ustanovljeno je da je u momentu kad je Engleska izgubila od Argentine rizik od srčanog udara povećan za 25%.

 

Čini se da je i suprotno takođe istina. Dana kad je Francuska 1998. godine pobijedila na Svjetskom kupu broj prijava od srčanog udara u Francuskoj drastično je opao.

 

www.sanmagazin.com

 


Kako da znaš da si šizofrenik?

 


 

 

Sjećaš se onog momenta kad si se hodajući sam cestom nasmijao onako sam za sebe? Nova naučna istraživanja su dokazala da... Šalim se. Nije to razlog da se smatraš šizofrenikom. Ili možda jeste?

Čitajući definiciju šizofrenije zaključujem: šizofrenik si:

 

Ako pričaš sam sa sobom. Dobro je moj pokojni deda govorio: "Što ćeš pričati sa budalom?!" Ako si se uhvatio/la da sam/a sebi prepričavaš Sulejmana i objašnjavaš razloge zbog kojih je Aleksandra pretučena, vjerovatno je da patiš od ove interesantne bolesti sa kojom nikad nisi sam.

 

Ako si student. Prema definiciji, jedan od simptoma šizofrenije je nesposobnost da se skoncentrišeš. Od ovog simptoma, ja vjerujem, pati 99% studenata. Mada, oprečnog sam mišljenja sa samom sobom. Studenti pokazuju šizofrene simptome kada je u pitanju knjiga, ali su zato savršeno zdravi sudeći po koncentraciji na kafanu.

 

Ako su ti prijatelji zli. Ukoliko svaku konfrontaciju svojih prijatelja smatraš napadom na svoju ličnost, gotov si. Ako ti je još pri tom drugar izjavio kako mačka koja vam je upravo prešla put nije crna, nego crno bijela (imala je bijelu tufnu ispod brade) sigurno je da hoće da te uništi. Vrijeme je da se naoružaš.

 

Ako si strastveni navijač. Pri tome pod "strastveni" mislim nerviranje na TV ekran za vrijeme "važne utakmice" i urlanje u stilu dozivanja međedice uz povik:"Šta mi to uradi?". Ovdje je samo riječ o nekolicini ljudi koja šutira loptu na nekom terenu i niko nema namjeru da tebe psihički niti emotivno povrijedi, nego da zaradi koju paricu da prehrani sitnu djecu ili otplati vilu, kad mu Bog već nije podario sposobnost da istu lovu "zarađuje" kao predsjednik države.

 

Ako si David Weinberg. Dotični gospodin je tri godine tajno snimao svoj život noseći mikrofon ispod majice (pretpostavljam da ženu očima vidio nije, jer bi ovo bilo ranije otkriveno), a da pri tome nije bio upućen u etičku neispravnost sopstvenog čina. Još je pri tome umišljao da snima dokumentarac, pa se često postavljao u službeni položaj postavljajući ozbiljna pitanja svojim sagovornicima a.k.a prijateljima. 

 

Ako si medij. To što ti misliš da razgovaraš sa mrtvima, istjerueš đavola ili ti Klingonci saopštavaju svoj pakleni plan za opsadu planete ne znači da je to stvarnost. Nego lijepo spakuj koferče i pravac čika doktoru da da bocu i prsluče.


Ples oko šipke - fitness

 

 

Nekada tako popularan u zamračenim prostorijama, sa muzikom koja poziva na erotski ugođaj i uz mnogo alkohola, ples oko šipke je u posljednjih deset godina lagano pronašao svoj put od striptiz barova do fitnes sala.

Potiče još iz 20-ih godina prošlog vijeka, a prvobitno je korišten kao sredstvo u cirkuskim i kabare performansima. U striptiz barovima je osvanuo tek 50-ih godina, da bi se danas ponovo vratio u oblik umjetničkog izražavanja. 

 

Ples oko šipke je danas sve popularniji kao oblik fitnesa koji mnoštvo djevojaka, a usudim se povjerovati i koji muškarac, koristi za jačanje fizičke snage, psihofizičke usklađenosti, te povećanje samopouzdanja. I ne samo da je dobar za jačanje fizičke spremnosti i zatezanje mišića, nego i za poniranje u sopstvenu seksualnost i prihvatanje sopstvenog tijela.

 

Kao i Burleska, pomoći će vam da se osjećate dobro u sopstvenoj koži, te da u privatnosti spavaće sobe zavodeći sebe, zavodite svog partnera. 

 

Kao i svaki drugi ples, ukoliko ga volite, ima blagotvorno dejstvo na psihu i dozvoljava vam da se kroz njega izrazite i opustite, nasmijete i razigrate. A da smo već prevazišli predrasude u kojima je ples oko šipke karakterističan samo za djevojke sumnjivog morala govori i nedavno objavljena vijest da bi se isti uskoro mogao pronaći na listi olimpijskih disciplina. 


Otkrivamo li karakter pridjevima koje koristimo?

 

Mark Tvejn je izjavio da se o čovjekovom karakteru može mnogo naučiti na osnovu pridjeva koje uobičajeno koristi u svojoj komunikaciji.

 

Da li pravi razliku to što ćemo za nešto reći da je božanstveno u odnosu na fantastično ili lijepo? Ili razliku određuje količina "pozitivnih" pridjeva (onih kojima izražavamo pozitivne emocije) u odnosu na količinu "negativnih"? Šta vi mislite o tome? Koje pridjeve koristite (ili ljudi koji vas okružuju) i šta mislite da o vama (ili o njima) govore?