Ples oko šipke - fitness

Published on 08/24,2012

 

 

Nekada tako popularan u zamračenim prostorijama, sa muzikom koja poziva na erotski ugođaj i uz mnogo alkohola, ples oko šipke je u posljednjih deset godina lagano pronašao svoj put od striptiz barova do fitnes sala.

Potiče još iz 20-ih godina prošlog vijeka, a prvobitno je korišten kao sredstvo u cirkuskim i kabare performansima. U striptiz barovima je osvanuo tek 50-ih godina, da bi se danas ponovo vratio u oblik umjetničkog izražavanja. 

 

Ples oko šipke je danas sve popularniji kao oblik fitnesa koji mnoštvo djevojaka, a usudim se povjerovati i koji muškarac, koristi za jačanje fizičke snage, psihofizičke usklađenosti, te povećanje samopouzdanja. I ne samo da je dobar za jačanje fizičke spremnosti i zatezanje mišića, nego i za poniranje u sopstvenu seksualnost i prihvatanje sopstvenog tijela.

 

Kao i Burleska, pomoći će vam da se osjećate dobro u sopstvenoj koži, te da u privatnosti spavaće sobe zavodeći sebe, zavodite svog partnera. 

 

Kao i svaki drugi ples, ukoliko ga volite, ima blagotvorno dejstvo na psihu i dozvoljava vam da se kroz njega izrazite i opustite, nasmijete i razigrate. A da smo već prevazišli predrasude u kojima je ples oko šipke karakterističan samo za djevojke sumnjivog morala govori i nedavno objavljena vijest da bi se isti uskoro mogao pronaći na listi olimpijskih disciplina. 


Comments

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me