Plesom do seksa

 
 

Tokom istorije i kroz sve kulture ples se proširio od plemenskih rituala do plesa u klubovima ili pred ogledalom. Bilo da je riječ o solo plesu, plesu u parovima ili u grupi, svi imamo način da se izrazimo. No, može li nam ples pomoći da pronađemo partnera za seks?

Sa stanovišta posmatrača, ples može biti ugodan za oko, koliko i muzika za uho, no sa naučne strane posmatrano Čarls Darvin prvi je predložio da ples igra značajnu ulogu u ritualu parenja, te da je povezan sa održanjem vrste. Ako je ovo istina, sposobnost plesa na neki način mora uticati na sposobnost preživljavanja i reprodukcije.

 

U samim počecima ljudske istorije pojedinci koji su imali bolju koordinaciju pokreta, ritmičnost i simetriju tijela bili su privlačniji partnerima, jer su ove osobine često bile povezane sa sposobnošću preživljavanja. Ples je samo vanjska manifestacija ovih osobina. Odnosno, riječ je o brzoj prezentaciji svojih sposobnosti kako bi privukli partnera.

 

U savremenom smislu, ples se posmatra kao samopouzdanje i neustrašivost, ponekad i pijanstvo. No, najvažnije, pokreti koji označavaju dobrog plesača povezani su sa predstavom o tome da je riječ o osobi dobrog zdravlja i reproduktivne sposobnosti. Ples u klubovima kao dio udvaranja samo je savremena manifestacija onoga što gledamo u životinjskom svijetu. Jedina razlika je u tome što naša tečna hrabrost ne dolazi od pitke vode.

 

Šta je to što karakteriše dobrog plesača? U životinjskom svijetu, muškarci su ti koji moraju impresionirati ženu. No, naši "homo sapiensi balkanikusi" plesače često nazivaju pogrdnim imenima i predmet su rugalice. Činjenica je, pak, da žene obožavaju muškarce koji se tijelom znaju izraziti, a ne one što ritmično (daj bože) trzaju glavom. Nauka je pokazala da su tečni pokreti, okretanje i savijanje gornjih dijelova tijela: torza, vrata i glave, ženama najprivlačniji.

 

Stoga, sljedeći put, ovo posebno važi za muškarce, kad ste u klubu, u baru ili sopstvenoj dnevnoj sobi prihvatie zaboravjene životinjske instinkte.

 

SanMagazin - Magazin za inteligentnu ženu!


6 trikova kojima ćete smanjiti znojenje

 
 

Talas vreline već nas je zaplahnuo, a pred nama je još mnogo toplih ljetnih dana. Ono što nas iritira pri samoj pomisli na ljeto jeste prekomjerno znojenje. 

 

Perspiracija je biohemijski proces orgnizma sa kojim smo svi suočeni bilo da mu je uzrok visoka atmosferska temperatura, bilo da je nervoza ili stres.  Čovjek na svom tijelu ima oko 2,5 miliona znojnih žlijezda putem kojih se organizam hladi izbacujući znoj. Ukoliko su žlijezde aktivnije, to rezultira znojnim flekama na odjeći ispod pazuha ili na leđima kojih se toliko stidimo. No, postoji nekoliko načina da smanjimo znojenje.

 

Voda

Odgajani smo na mišljenju da voda ne pomaže pri otklanjanju znoja i da unošenjem veće količine vode u stvari podstičemo znojenje. No, to nije istina. Konzumiranjem veće količine vode pomažete tijelu da reguliše sopstvenu temperaturu i ohladi se, što rezultira smanjenim znojenjem.

 

Pšenična trava

Riječ je o prahu koji se dobija sušenjem vlati mlade pšenice. Miješa se sa vodom, ali služi i kao dodatak jelima, te je odlična ne samo za znojenje nego i za podizanje imuniteta, ubrzavanje metabolizma, regulisanje probave, detoksikacije, a navodno i protiv raka.

 

Čaj od kadulje

Prema nekim informacijama čaj od kadulje može da smanji znojenje i do 50%. Naravno, rezultati nisu čudotvorni, te je za ovakav efekat potrebno redovno konzumiranje.

 

Priprema:

Kad voda proključa, sklonite je sa šporeta, stavite u nju supenu kašiku kadulje, te poklopite na maksimalno 5 minuta. Ukoliko ga držite duže od 5 minuta poklopljenog, neka svojstva mogu postati i štetna. Za bolji efekat pijte ohlađen čaj i to 1/2 šolje ujutru i 1/2 pred spavanje. 

 

Kadulju možete i utrljati na mjesta podložna znojenju. U ohlađen čaj umočite spužvicu ili platno te utrljajte na znojno mjesto, kad se tečnost osuši, ponovite postupak. Tek nakon što se sušenje ponovi, isperite zahvaćeno područje vodom.

 

Krompir

Ispostavilo se da je na listi prirodnih preparata za suzbijanje znojenja i krompir. Prerežite jedan cijeli krompir na pola te ga utrljajte u zahvaćeno područje. Uvjerićete se da djeluje.

 

Dječiji puder u prahu

Nanošenje dječijeg pudera u prahu nećete spriječiti znojenje, ali je odlično rješenje za prvu pomoć protiv fleka, jer će prah pudera upiti višak vlage nanesete li ga ispod pazuha.

 

Odjeća

Kod sprečavanja znojenja od izuzetne je važnosti i odjeća koju nosite. Oduvijek su se prirodna vlakna smatrala djelotvornijim od sintetičkih, te sintetičke materijale zamijenite pamukom, vunom ili svilom.

 

Izbjegavajte kofein, alkohol i ljutu hranu. Ovo su namirnice koje ubrzavaju cirkulaciju i pojačavaju znojenje.

 

 Čitajte još -  SanMagazin


Kako zavesti muškarca

 
 

Zavesti muškarca nije tako teško kako vam se možda čini. Veoma je lako navesti muškarca koji vam se sviđa da vas primjeti. Zapravo, i muškarci misle da je lako privući njihovu pažnju. Slušajući upravo muškarce, dajem vam nekoliko savjeta.

Pogled. Zvuči logično, ali većina ovaj osnovni korak ne uradi kako treba. Pogled je važan posebno kad je udaljenost između vas velika, jer muškarcima treba više vremena da uoče znakove flerta. Stoga, održite kontakt očima barem 2-3 sekunde kako biste mu dale do znanja da je on taj koga gledate. Kad ga pogledate drugi put dodajte i osmijeh, dajte mu do znanja da ste zainteresovane. Uhvatiće se odmah.

 

Osmijeh. Još davne 1985. godine rađeno je istraživanje koje je potvrdilo da je osmijeh, zajedno sa kontaktom očima veoma važan u procesu zavođenja, jer šalje našem "sagovorniku" pozitivnu energiju. Naučnici su došli i do bizarnog zaključka da se muškarcu trebate osmijehnuti 35 puta u sat vremena. Naravno da ne trebate da brojite da biste ispunili ovu normu, ali budite pozitivna osoba i osmjehujte se što je više moguće.

 

Dodir. Kad ste došli do toga da razgovarate, važno je da ga dodirnete. To ne mora biti prenaglašeno zavdničko dodirivanje, već slučajno. Ako želite nešto da mu istaknete u razgovoru dodirnite mu rame, slučajno mu dodirnite ruku i slično. Uspostavljanje fizičkog kontakta će pomoći u zbližavanju.

 

Ton. Većina nas ne koristi glas na način na koji bismo mogli, jer smo nervozni i pokušavamo to prikriti tako što ćemo ton uvijek održavati na istom nivou. Ono što možete uraditi jeste spustiti ton malo, tako da će se on morati približiti vama da bi vas čuo. Možete isto tako da varirate u tonalitetu vašeg govora i da ga ubrzate i malo podignite kako biste strastveno izrazile svoja interesovanja (muškarci vole žene koje strastveno govore o svom hobiju ili o svojim uvjerenjima) ili ga možete spustiti i govoriti lagano i opušteno kako biste opustili atmosferu.

 

Dajte mu kompliment. Većinu muškaraca je potrebno ohrabriti da bi vam prišli. Stoga mu dajte kompliment, to će mu sigurno podići samopouzdanje.

 

Zamolite ga da vam pomogne. Muškarci vole da se osjećaju važnim i snažnim i pametnim. Stoga, sljedeći put kad budete u prodavnici zamolite tog slatkiša pored vas da vam dohvati sok sa najviše police. Ili, zamolite ga da vam da svoj savjet vezan za ispit koji upravo spremate ili posao koji treba da obavite. Ili, zamolite ga da uradi nešto što bi njemu bilo lakše nego vama, pomjeri kauč npr. Ili, zamolite ga da vas nauči nečemu: da igrate bilijar, bacate frizbi, kao primjer.

 

Igra zavođenja je zabavna, ne shvatajte to previše ozbiljno. Igrajte se, budite samouvjerene i opuštene. Nema razloga za nervozu ma koliko da vam se momak sviđa, jer i on je samo čovjek. Srećno!

 

Čitajte još: SanMagazin

 


Veza na daljinu - trikovi za preživljavanje

 
 

Veza na daljinu pravi je ljubavni izazov. Čak i kad pomislite da je tako nešto nemoguće i da nije za vas, život je nepredvidiv i može vam se desiti da vas navede na osobu koja je kilometrima što drumske, što avionske linije udaljena od vas.

U doba Interneta, ovako nešto sve se češće dešava. "Sudaranja" u realnom životu sve su teža, a online dejting sajtovi sve češća spona između potencijalnih parova. A budući da je Internet jedno carstvo, nikad ne znate da li ćete nabasati na savršenog sagovornika i potencijalnog ljubavnika iz svog grada ili pak nekog Brazilca, Španca, Francuza... (Pobrojah one egzotičnije.)

 

Činjenica je da se "trbuhom za kruhom" ljudi rastaju čak i kad im je do sad mjesto boravka na ličnoj karti bilo isto. Zbog posla ili školovanja sele se u druge gradove i države daleko od svojih voljenih. Ako ste i vi neko kome je ljubav daleko ili vas ovo zanima predostrožnosti radi, tu je nekoliko savjeta za preživljavanje veze na daljinu.

 

 

Provodite zajedno kvalitetno vrijeme

Sigurno se pitate kako da provodite vrijeme zajedno, kad je u pitanju veza na daljinu. Zahvaljujući Internet tehnologijama, argument fizičke udaljenosti ne pije vode kad je druženje u pitanju. A svi imamo Internet i ruku na srce, kad ga nemamo kao da nas je pogodila kakva elementarna nepogoda. Prema tome, log in na Skype. 

 

Gledajte zajedno filmove i serije, ako ste u tome uživali i ranije. Koristeći Skype, Viber ili neku drugu aplikaciju možete da komentarišete ono što se dešava i time ćete steći utisak da vam je voljena osoba u prostoriji. Možete zajedno da igrate i online igre, ali i društvene poput Jamba ili Čovječe ne ljuti se, pomjerajući figurice na tabli za obije osobe da biste bolje pratili.

 

 

Provodite nekvalitetno vrijeme zajedno

Za one koji su živjeli zajedno, a potom se jedno odselilo, dobra stvar bi bila da kad ste oboje kod kuće jednostavno upalite video poziv, a potom nastavite raditi šta god da ste do tad radili. Ovo će vam stvoriti utisak da ste zajedno čak i ako u realnosti niste. Baš kao i kad živite s nekim, ponekad se bavite zvojim zanimacijama, samo povremeno mu se obraćajući ili bacajući pogled na njega. Isto to možete koristeći kameru. 

 

 

Komunikacija

Svi će reći da je važna komunikacija. No, ne samo da je važno da se redovno čujete i time stvorite naviku i dozu ovisnosti koja je karakteristična za sve veze na blizinu ili daljinu, važno je da dijelite informacije svog svakodnevnog života. Nekad su to detalji i sitnice, a nekad krupni planovi i odluke. Važno je da voljenu osobu uključite u svoj život čak i kad fizički nije sa vama.

 

 

Ljubav preko žice

A sad nešto malo senzualnije. Čuli ste za phone seks, čuli ste za video seks, čuli ste za seksting (razmjenjivanje poruka provokativnog sadržaja). Razmjenjujte želje, "prljave" razgovore i aktivnosti koje biste ostvarili da ste u krevetu. Ovo je posebo važno da se ne bi izgubila strast u vezi i da zbog udaljenosti ona ne bi prerasla isključivo u prijateljstvo. 

 

Srećno!

 

 

Čitajte još - SanMagazin!


Seks zanimljivosti

 

 Vjerovatno već očekujete smiješne ili bizarne seks činjenice. Istini na volju, nećete biti razočarani. Svijet se još od davnina vrti oko riječi seks, tako da su se tokom vijekove izrodile mnoge ideje. Pa da počnemo.

 

Kukuruznim pahuljicama protiv masturbacije

 

U 18. i 19. vijeku Zapadni svijet se borio sa idejom nemorala zvanog masturbacija. I sam seks bio je dovoljan grijeh za sebe, a masturbacija je smatrana duplo gorom. Uskoro masturbacija, osim što je smatrana moralnim posrnućem, postaje psiho-fizička bolest koju je potrebno liječiti. U tom kontekstu izvjesni Mičigenski ljekar po imenu John Harvey Kellogg, inače žestoki protivnik seksa, koji ga nije upražnjavao čak ni sa svojom ženom sa kojom je imao usvojenu djecu i spavao u odvojenim sobama, kao lijek za masturbaciju predložio je zdravu ishranu. Smatrao je da meso i hrana bogata ukusom povećava seksualnu želju, dok je pahuljice i orašasto voće smanjuju. Tako su nastale i prve kukuruzne pahuljice. Jadni doktor bio bi razočaran da je danas živ i svjestan činjenice da na svijetu u svakom momentu masturbira u prosjeku oko 800.000 ljudi, uprkos popularnosti muslija.

 

Seks dodatak

 

U Holandiji vlada finansira seksualne usluge, ples u krilu i posjetu bordelima za lica sa invaliditetom. Osobama koje primaju sredstva za tuđu njegu i pomoć zarad njihovog psiho-fizičkog blagostanja vlada obezbjeđuje 12 godišnjih posjeta profesionalkama zarad ostvarivanja seksualnih usluga.

 

Škola za prostitutke

 

U španiji je prošle godine otvorena škola za prostituciju u kojoj polaznici za cijelih 100 eura mogu da nauče sve tajne najstarijeg zanata. U školu se već na samom početku prijavilo 95 osoba od 19-45 godina, a po završetku i sticanju diplome nudiće im se prilika da ostanu u škol kao učitelji i time dobiju svoj prvi seks posao. Škola obećava da će polaznicima kroz seriju teoretskih i praktičnih predavanja pomoći da po završetku škole zarade ogromne količine novca veoma brzo i lako.

 

 

Čitajte još: SanMagazin 


Terapija surogat seks partnerom

 

Terapija seks surogatom prvi put je prezentovana od strane istraživačkog tima Masters i Džonson u djelu Seksualna neadekvatnost kod ljudi 1970. godine. Viliam Masters i Virdžinija Džonson pručavali su reakcije ljudi na seks, te su svoj rad posvetili liječenju seksualnih poremećaja.

Danas se terapija seks surogat partnerom u najvećoj mjeri koristi za liječenje pacijenata koji imaju probleme sa emotivnom i seksualnom intimnošću, nedostatkom samopouzdanja, probleme u komunikaciji sa partnerom, osjećaju anksioznost pri stupanju u ljubavne i seksualne odnose, te probleme preuranjene ejakulacije, erektilne disfunkcije, kao i bolnih snošaja.

 

Seks terapeuti nastoje razgovorom sa pacijentima razriješiti njihove seksualne probleme, te im poboljšati seksualni život. Međutim, nekima je potrebno mnogo više od običnog razgovora. Potrebna im je praksa. Ovo je momenat kada terapija  surogat partnerom stupa na djelo. Naime, riječ je o terapiji u kojoj učestvuje tročlani tim: psihoterapeut, surogat partner i klijent koji zajedno rade na jačanju klijentove sposobnosti da ostvaruje seksualnu i emotivnu intimu sa partnerom.

 

Terapija u prosjeku traje 30-tak časova u strogo režiranim uslovima, tako da klijentu budu manje stresne od onih sa kojima bi se susreo u svakodnevnom životu. Sesije započinju sitnim koracima, poput ostvarivanja kontakta očima i držanja za ruke, dok se sam seksuani čin, ako ga uopšte bude, događa u kasnijim fazama terapije. Za sve ovo vrijeme i kljent i surogat partner u konstantnoj su vezi sa psihoterapeutom koji prati razvoj događaja. 

 

U vremenu začetaka terapije surogat seks partnerom korisnici su uglavnom bili muškarci, da bi se danas u znatnoj mjeri povećalo učešće žena (oko 40% klijenata čine žene). Žene su odavno preuzele vlasništvo nad svojim seksualnim životom, a ova terapija im pomaže u poboljšanju istog, te rješavanju problema ili trauma koje ih u tome sprječavaju. 

 

Postavlja se pitanje da li je ovdje riječ o terapiji ili prostituciji? Terapija surogat partnerom naišla je na oštre kritike, jer zakonski ne postoji jasna distinkcija između surogat partnera i prostitucije. Pored ovoga postoji velika vjerovatnoća da će se klijen emotivno vezati za surogat partnera. Ipak, oni koji su na strani terapije smatraju ovakav ishod pozitivnim, jer je upravo to pokazatelj da je klijent prevazišao problem emotivnog vezivanja. 

 

Još jedna kritika upućuje se toma da ne postoji škola koja bi certifikovala surogat partnere. Međutim, IPSA - Međunarodna asocijacija profesionalnih surogata radi sa surogat partnerima koji su često i sami psihoterapeuti, seksolozi ili seks savjetnici, što ih u izvjesnoj mjeri čini kvalifikovanim za ovaj posao.

 

Smatrate li terapiju korisnom? I vi mislite da je riječ o prostituciji pod drugim imenom? Ostavite komentar ispod.
 


Prepoznaj plejera

 

Veče u gradu, prilazi ti sav blistav i nasmijan, flertujete dugo u noć, zbija često dvosmislene šale... Pokušava ti sugerisati ludu zabavu za tu noć? Čestitamo, upoznala si plejera.

Iako plejera ima i među muškarcima i među ženama, pažnju ću posvetiti ovim prvim. Plejerima nije u interesu duga veza, niti emotivno vezivanje. Zanima ih isključivo provod za jednu noć. U novije vrijeme, doduše, prisutni su i kvaziplejeri. Ovi te zavode bez ikakvog posebnog cilja osim da vide da to mogu.

 

Osjetiš li u komunikaciji sa muškarcem da apsolutno sve zna: i kako da ti se obrati, i kako da te pogleda, gdje da te dodirne i na kakav način da ti se približi da bi ti nešto saopštio, bježi! Ti si vjerovatno dio ustaljenog treninga u njegovim igrama bez granica. 

 

Plejeri mogu da budu romantični, mogu da ti postavljaju mnoštvo pitanja vezanih za tebe, tako da djeluju zainteresovani za tvoju ličnost, veoma su samouvjereni u nastupu i nikad neće priznati da su plejeri, čak i ako ih raskrinkaš. Nisu skloni vezivanju i flert im je puno interesantniji, jer uvijek postoji neko novi koga bi osvojili. 

 

Pristojni su i znaju kako da se ophode prema ženi, te na kakav način da te obaspu pažnjom da bi se osjećala posebnom. Stoga ih je veoma lako zavoljeti. Iz istog razloga će ti ostaviti lijepu uspomenu i nakon što nestanu.

 

Zapravo, jedina prava razlika između plejera i bilo kojeg drugog momka koji pokušava da te zavede, jeste što će se uvjek kroz komunikaciju provlačiti prijedlozi koji nagovještavaju seks, a priča o ispijanju kafe će se svoditi na domaću kafu u tvom ili njegovom stanu. 

 

Ovakvi muškarci su i veoma intrigantni i golicaju maštu. Možda ti prođe kroz glavu misao da bi možda ti mogla biti ona jedna koja će ga obuzdati. Rastjeraj iluzije, jer da se ovako nešto desi ravno je mogućnosti da ti frižider sleti s neba pred vrata. No, ako isključivo želiš provod, bez iluzija o bajkovitom kraju, samo naprijed. U ovom slučaju se samo nadam da nisi srela kvaziplejera, jer od takvog tek nikakve koristi. 
 
Pratite nas i na www.sanmagazin.com 


I muškarci glume orgazam?!

 
 

Obično se priča oko lažnog orgazma vezuje za žene. No, ako ste mislili da su žene jedine koje glume orgazam, grdno ste se prevarili. Kako, zaboga, muškarac može da odglumi orgazam, pitate se? Kako ne uočiti ejakulaciju?

S vremenom istraživanja su pokazala da mnogi muškarci glume orgazam. Zapravo procenat muškaraca koji glume orgazam varira od studije do studije. Američka seks studija sprovedena 2004. godine ukazala je da je 11% ispitanih muškaraca barem jednom odglumila orgazam, dok je studija sprovedena na Univerzitetu Kanzas 2009. godine pokazala da taj procenat iznosi 25%. Da li je procenat porastao tokom godina ili je riječ o reprezentativnosti uzorka, meni je nepoznato, ali svakako obije studije pokazuju da ovakvih slučajeva ipak ima.

 

Glavni razlozi zbog kojih muškarac glumi orgazam su: seksualna nezainteresovanost za partnerku, dosadan seks, izmorenost i želja da se seks što prije okonča, teškoće u održavanju erekcije ili nemogućnost doživljavanja orgazma. Muškarci su pod uticajem porno kulture, medija, te novinskih članaka pod velikim pritiskom da zadovolje ženu. Stoga, kako se čini, sve češće radije glume orgazam, nego da okončaju sam čin.

 

A kako im to polazi za rukom? Najčešće uz pomoć kondoma. Čak je i časopis Aks man objavio članak sa uputstvima koja pomažu muškarcima da odglume orgazam, a da pri tome ne budu uhvaćeni na djelu. Upotreba kondoma je samo jedan od savjeta, pri čemu muškarac neposredno nakon odglumljenog orgazma treba da skine kondom i baci ga u smeće, tako da partnerka ne primjeti odsustvo ejakulacije.

 

Još jedan važan savjet jeste da ne glume orgazam u pozama u kojima su licem u lice okrenuti prema partnerki, jer bi ih ekspresija lica tokom glume mogla odati. Ovo se posebno odnosi na one koji stupaju u odnos sa stalnom partnerkom.  Pored ovoga, Ask men savjetuje muškarce da ne preglume, te da se nakon seksualnog čina ponašaju na način koji im je uobičajeno svojstven. 


5 znakova da mu je mali

 

 

 

Šta je među gorim stvarima koje u vezi možeš da zamisliš? Zamisli da čekaš i čekaš taj momenat, a kad on konačno dođe, otkriješ da jača polovina "južnije od duše" i nema baš čime da se podiči.

To je kao da umireš od gladi, jedva čekaš da se dokopaš frižidera, a kad ga otvoriš u njemu nema ništa. I nije da svaki muškarac sa kojim stupiš u kontakt mora da ima "kralja džungle" u svojim hlačama, ali sve žene se potajno tome nadaju. Zabavljanje sa momkom sa malim penisom je veoma osjetljiva teritorija i ako si to spoznala tek kad si ga skinula, onda je za tebe kasno. Ali ako se uklapa u znakove koje otkrivam ispod, onda za tebe možda ima još nade. Naravno, ništa nije pravilo, pa ni ovo, tako da se ne držite slijeo za ono što ću da pišem ispod.

 

On je "muškarac za vezu"

 

Ovo je zapravo nešto što može, a ne mora biti tačno. No, muškarci sa malim penisom često vezu koriste kao zaklon. On smatra da ako je stvarno, stvarno dobar momak, ako te vodi u šoping, kuha ti večeru, masira ti stopala, pere ti veš, da će to uticati na to da se zadržiš. Jer, realno, njemu nije lako zadržati ženu. Sjeti se muškarca koga nisi mogla uhvatiti "ni za glavu ni za rep", on je bio dobar u krevetu, zar ne?!

 

Sve bivše su ga varale

 

Odlično znamo da žene varaju samo kad nešto u vezama ne štima. Naravno da danas imamo slobodnijih žena koje varaju zbog užitka, ali i dalje je ovo istina za većinu slučajeva. Ako kroz razgovor sa momkom sa kojim se viđaš zaključiš da su ga sve bivše varale, dobro se zapitaj koji je bio razlog tome.

 

Ne forsira seks

 

Jesi li ikad razmišljala da je čovjek sa kojim se viđaš pravi džentlmen koji te nikad ne forsira da imate seks? No, nakon dugog čekanja konačno poželiš da ti rastrga odjeću kao zvijer. Muškarci sa malim "ponosom" nemaju problem da odugovlače sa seksom. Čak i kad ste u vezi i već si vidjela šta nudi, može imati zadršku. Ako je ovo već slučaj, pokušaj ga opustiti i podstaći. To uglavnom znači da ti stalno iniciraš seks.

 

On je inferioran u vezi

 

Važi kao pravilo: što manji penis, to je muškarac veći emotivac. Uskoro će početi da kuka kako zanemaruješ njegove emocije i kako si previše samoživa. Što si nezadovoljnija u krevetu, to više postaješ "muško" u kući. Postavljaš pravila, šefuješ. Generalno, ako pod krovom nema muškarca, žena logično preuzima vođstvo.

 

Oralni maestro

 

To nikako ne znači da je odličan govornik, mada je moguće da je sklon hvalisanju i oralnom isticanju seksualnih maštarija, koje su za njega prilično nedostižne. Muškarci sa malim ili disfunkcionalnim penisom razvili su odličnu strategiju pružanja oralnog užitka ženi. Isto kao što slijepi, razviju odličan sluh da kompenzuju nedostatak čula. Ako te u prvim seksualnim momentima zadovolji oralno, a po tom ne odete dalje, budi upozorena.

 

Svakako sam sigurna da će među vama koji ovo čitate biti i onih koji će reći da "veličina nije važna" i da je dečko sa malim penisom možda dobar čovjek. U tom slučaju samo zanemarite sve rečeno i nastavite po svom nahođenju. Ovo je priča za one koje imaju negativno iskustvo sa "mališom" i ne žele to iskustvo ponoviti.

 


Zašto nas privlače nedostupni?

 

 

 

 

Muškarci obično oblijeću oko žena koje već imaju momke, a žene gaje neodoljive simpatije prema muškarcima koji su već zauzeti. Može li se fraza "svi dobri su već zauzeti" preformulisati u frazu "kod komšije je zelenija trava"?

Koji su to razlozi što nas privlače upravo oni koji su u tom momentu nedostižni, bilo da su zauzeti ili nezainteresovani za nas?

 

Dopamin

Ovaj hormon uzročnik je mnogih naših nedaća kada je u pitanju ovisnost bilo koje vrste, pa tako i ovisnost prema suprotnom polu. Što je osoba nedostižnija, raste nam želja, a to povećava nivo dopamina koji naš mozak luči, stvarajući opet prijatan osjećaj koji mi poistovjećujemo sa zaljubljenošću.

 

Seks

Zauzete osobe uglavnom imaju redovan seksualni život, a time stiču i viši nivo seksualnog samopouzdanja što je našem oku i podsvijesti uočljivo, čak i kad toga nismo u potpunosti svjesni, tako da nam osoba izgleda privlačnije.

 

Siguran flert

Ponekad čak i ako smo u dugoj intimnoj vezi ili smo upravo izašli iz jedne želimo da se osjećamo "živim", a da pri tome ne započinjemo ništa ozbiljno.  Zbog toga nas privlače oni za koje znamo da nam neće nuditi ništa više do samo flerta i pokojeg trenutnog leptirića u stomaku.

 

Igra ega

Ima nas i takvih kojima osvajanje osobe koja je svoje srce već poklonila nekome predstavlja pravi izazov. Nekad ovo može da bude i podstaknuto željom za osvetom usljed trauma prouzrokovanih time što ste bili prevareni, time što je okončao brak roditelja zbog nevjere jednog itd.

 

Već odobren

Neke studije su pokazale i da žene smatraju atraktivnim one muškarce koji su atraktivni drugim ženama. Ovaj aspekt nam govori da što je nešto poželjnije u očima drugih, može biti poželjno i za nas. 

 

Samopouzdanje

Samopouzdanje je dokazano najznačajniji faktor u igri privlačnosti između polova. Zauzeti muškarci i žene imaju viši nivo samopouzdanja zbog činjenice da ih neko već voli, te su time privlačniji i ostalima.

 

Pronađite nas i na SanMagazin facebook stranici.Read more: http://www.sanmagazin.com/ljubav/item/1566-zasto-nas-privlace-nedostupni?#ixzz2FOq5vCds