Novi specijalitet - prljavština u hrani?!
Japanci su svakako poznati po prevazilaženju granica kad je u pitanju ishrana, no u jednom Japanskom restoranu počeli su služiti "prljava jela", kako prenosi magazin Rocket News.
U ovom resoranu koji nosi francusko ime Ne quittez pas za 110$ možete, kako se čini, pojesti ono što ostružete sa svojih tenisica. Na meniju se nalaze prljava supa, prljavi rižoto sa dinstanim brancinom, salata začinjena prljavštinom, kao i prljavi sladoled. Prljavština u ovom slučaju je kombinacija vulkanskog pepela i zemlje i biljki iz Kanto distrikta u Japanu, a navodno sadrži dobre bakterije, minerale, te je čista i prirodna.
Ne znam da li će ovo uskoro doći do nas, ali čini se da se Japancima malo mozak pomutio nakon nuklearne katastrofe Fukušima. Jer, ne samo da jedu hranu u kojoj se nalazi zemlja i druga prljavština, nego još ovakvu hranu opisuju kao božanstveno ukusnu.
Salata začinjena prljavštinom
Prljavi rižoto sa dinstanim brancinom
Prljavi sladoled